גרנולה ביתית
מצרכים :
500 גרם שיבולת שועל שלמה
200 גרם גרעיני דלעת
100 גרם גרעיני חמנייה
100 גרם פקאן/ אגוזי מלך קצוצים גס.
100 גרם שקדים קצוצים גס.
100 גרם חמוציות מיובשות
1/4 כוס שמן זית
1/2 כוס דבש או סילאן
1/2 כפית מלח
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 170 מעלות, טורבו.
מערבבים את השמן זית,דבש ומלח בקערה.
בקערה גדולה מערבבים את כל שאר החומרים, שופכים מעליהם את הרוטב ומערבבים היטב – ניתן לטעום את האגוזים ולראות את מידת המתיקות.
מעבירים לתבניות גדולות, מרופדות בנייר אפייה ומפזרים לשכבה אחת.
אופים 20-25 דקות תוך כדי ערבוב עד שהגרנולה זהובה.
מצננים לחלוטיין.
שומרים בקופסא אטומה.
ערכים תזונתיים ב 2 כפות:
130 קק"ל, 4 גר' חלבון, 12 גר' פחמימה, 8 גר' שומן, 2.5 גר' סיבים.