הגרנולה של נטע- גרנולה קקאו
מצרכים :
500 גרם שיבולת שועל שלמה
200 גרם גרעיני דלעת
100 גרם גרעיני חמנייה
100 גרם פקאן/ אגוזי מלך קצוצים גס.
100 גרם שקדים קצוצים גס.
150 גרם כוסמת.
1/3 כוס שמן קוקוס
1/3 כוס מייפל
1/4 כוס סוכר חום
1 כף קקאו
1/2 כפית מלח
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 150 מעלות, טורבו.
בסיר קטן על האש מערבבים ביחד שמן, מייפל, סוכר חום, קקאו ומלח.
בקערה גדולה מערבבים את כל שאר החומרים, שופכים מעליהם את הרוטב ומערבבים היטב – ניתן לטעום את האגוזים ולראות את מידת המתיקות.
מעבירים לתבניות גדולות, מרופדות בנייר אפייה ומפזרים לשכבה אחת.
אופים 25-30 דקות תוך כדי ערבוב עד שהגרנולה זהובה.
מצננים לחלוטיין.
שומרים בקופסא אטומה.
ערכים תזונתיים ב 2 כפות:
130 קק"ל, 4 גר' חלבון, 12 גר' פחמימה, 8 גר' שומן, 2.5 גר' סיבים.